söndag 19 september 2010

I nådens år 2010


Det här var vad som krävdes för att väcka mej ur ointressets sömn.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ja nu behövs du definitivt!

feminix sa...

OK! Jag är Sverigedemokrat, men jag hatar inte invandrare! Jag har vänner som är invandrare. Däremot är jag kritisk mot invandringspolitiken och det elände som den medför. Ansvaret för detta elände lägger jag inte på invandrarna utan på politikerna som rev upp Luciabeslutet(som sossarna införde 1989)och åter öppnade upp för en alltför stor invandring och som nu av feghet eller skam inte vågar erkänna att det var ett misstag. Vi klarar ju inte av att ge dem som redan är här ett anständigt liv med arbete och bostad, så varför ta in ännu fler till utanförskap och arbetslöshet? Vem blir lycklig av att hela Sverige förvandlas till Rosengård? Ge mig ett enda argument till varför Sverige ska ta in ännu flera invandrare, när vi måste spara in på vård, skola och omsorg och när vi redan har så många arbetslösa!

Satiriker sa...

Till feminix:

Tack för inlägget!

Först av allt: det jag hoppas att sverige kan komma bli är ett på alla sätt rikt land där det ska finnas möjligheter för envar att uppfylla sin potential så länge det inte sker på någon annans bekostnad.

Rosengård är inte ett steg i den riktningen.
Det som på 50-70 talen skulle bli en nystart för sveriges loppbitna storstadsslum innevånare har istället blivit till motorvägsomgärdade getton.

Du får ursäkta mej, men när jag hör SD tala med nostalgisk darr på rösten om svunnen folkhemsgemenskap, om trygghet, lag och ordning:
då är det inte ett Bullerbyn i lättstädad betong jag ser framför mej,
utan ett själskallt och likriktat samhälle med påklistrad gemytlighet och gemenskap.

För hur trygg än Per Albin Hansson fick 30 tals svensken att känna sej, och hur folklig han än var med sina spåevagnsturer så var samhällsbygget han ledde inte ett med möjligheter för envar att uppfylla sin potential.

Här är en länk till den första bild jag lade upp på nätet:
http://Satiriker.bilddagboken.se/p/show.html?id=19410063&directlink=1

Vänligen
Satiriker

feminix sa...

Jag fick inte länken att fungera.. letade... menade du bilden med Per-Albin om folkhem och sterilisering?
Vilket idealsamhälle har du? Kuba?
Vilket parti menar du skulle kunna vara bra för Sverige? Vänsterpartiet? Eller Miljöpartiet?
Vad är det för fel att hjälpa sina egna medborgare först? Och sen se om pengarna räcker till att försöka hjälpa andra länders fattiga medborgare?
Varför inte erkänna att livbåten sjunker om man fyller på med fler än den kan bära?